Aalsmeer.nl
Hoe kunnen wij u helpen?
 • 29 september 2016
  In de raadsvergadering van 28 september heeft de gemeenteraad afscheid genomen van raadsleden Axel Boomgaars (GroenLinks) en Tom Ponjee (VVD).
 • 29 september 2016
  De gemeenteraad heeft woensdag 28 september 2016 vergaderd. Nadat aan het begin van de vergadering afscheid was genomen van raadsleden Axel Boomgaars (GroenLinks) en Tom Ponjee (VVD) en hun opvolgers waren beëdigd, heeft de raad gesproken over de startnotitie Bankrashof 3 en over samenwerking in de regio. De raad heeft diverse besluiten genomen.
 • 28 september 2016
  In de wijk Bankras komt nieuwe woningbouw. Het gaat om het gebied tussen de Beneluxbaan en de Parelvisserslaan met de Renault garage en het pand Energiek. Gemeente en twee ontwikkelaars willen ruim 170 verschillende woningen realiseren passend bij de Amstelveense Woonagenda. Het college van B en W is akkoord met het initiatief zoals op hoofdlijnen beschreven in de concept Startnotitie. Belanghebbenden kunnen hier tot en met 28 oktober op reageren.
 • 28 september 2016
  Hudson’s Bay Company heeft vandaag aangekondigd een vestiging in het Stadshart Amstelveen te openen. Het warenhuis zal zich vestigen in het voormalige V&D pand. Het pand zal een volledig vernieuwd uiterlijk krijgen. Lees meer in het HBC persbericht.
 • 28 september 2016
  Carolien Woudstra (72) komt tijd te kort. Met golfen, lezen en wandelen verveelt ze zich geen moment en ook musea en concerten bezoekt ze graag. De meeste tijd gaat echter zitten in de zorg voor haar zieke man. Ze is bijna fulltime mantelverzorgster, ook al is ze zelf de zeventig gepasseerd. ,,We proberen er maar wat van te maken.’’

Welke partijen doen mee aan deze verkiezingen? Bekijk de lijsten van de partijen hier.

Zoekt u de kandidatenlijsten?

De partijen die aan de verkiezingen meedoen, leveren anderhalve maand voor de stemdag hun kandidatenlijst in. Een paar dagen later is dan bekend welke partijen met welke kandidaten meedoen.

Bij een referendum zijn geen kandidaten. Daarom is er dan geen kandidatenlijst. Op het stembiljet komt de vraag: "Bent u voor of tegen...". Achter deze vraag komt de naam te staan van de wet waar het referendum over gaat.

Uw stem bepalen

U kunt aan de hand van allerlei websites uw stemvoorkeur onderzoeken. Zoek via uw zoekmachine een stemwijzer die voor u belangrijke zaken heeft onderzocht of voorgelegd aan partijen. Let wel: ze zijn niet altijd specifiek voor alle verkiezingen ingericht.

terug naar boven