Aalsmeer.nl
Hoe kunnen wij u helpen?
 • 25 juli 2016
  De opgeslagen foto’s uit de archiefruimte van de gemeente Amstelveen zijn gedigitaliseerd. Ruim 7.000 foto’s zijn hierdoor toegankelijk geworden voor inwoners. De foto’s zijn gedigitaliseerd door Stefan Tóth van Stichting Amstelveenweb en worden digitaal ontsloten via een beeldbank. Vereniging Historisch Amstelveen heeft de bestanden reeds voorzien van beschrijvingen.
 • 21 juli 2016
  De winnaar van de "Bloeiende bermen" fotoactie op Facebook is… Evelien Philipsen. Met haar inzending, waarbij ze zichzelf fotografeerde in één van onze bermen. Zij laat op een leuke manier zien hoe zij geniet van de Amstelveense bermen.
 • 20 juli 2016
  Beplante daken hebben tal van voordelen. Zo blijft een groen dak koeler waardoor de levensduur van het dak verdubbelt. Ook werken groene daken als een spons en kunnen ze 60 tot 80 procent meer water vast houden dan een onbegroeid dak. Op die manier wordt wateroverlast op straat en in huis voorkomen.
 • 18 juli 2016
  Op verzoek van de gemeente heeft textielinzamelaar Sympany onlangs een bedrag van € 13.525,- gestort op rekening van stichting Amstelveenfonds. Het gaat om 25% van de opbrengst van ruim 200.000 kilo ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Amstelveen. Het geld besteedt het Amstelveenfonds aan lokale initiatieven. De overige 75% besteedt Sympany aan (inter)nationale goede doelen.
 • 14 juli 2016
  Woensdag 13 juli vergaderde de gemeenteraad. Aan het begin van de vergadering werd Melle Vos geïnstalleerd als eerste kinderburgemeester van Amstelveen. De rest van de vergadering stond vooral in het teken van de kadernota 2017, al zijn er ook andere besluiten genomen.Welke partijen doen mee aan deze verkiezingen? Bekijk de lijsten van de partijen hier.

Zoekt u de kandidatenlijsten?

De partijen die aan de verkiezingen meedoen, leveren anderhalve maand voor de stemdag hun kandidatenlijst in. Een paar dagen later is dan bekend welke partijen met welke kandidaten meedoen.

Bij een referendum zijn geen kandidaten. Daarom is er dan geen kandidatenlijst. Op het stembiljet komt de vraag: "Bent u voor of tegen...". Achter deze vraag komt de naam te staan van de wet waar het referendum over gaat.

Uw stem bepalen

U kunt aan de hand van allerlei websites uw stemvoorkeur onderzoeken. Zoek via uw zoekmachine een stemwijzer die voor u belangrijke zaken heeft onderzocht of voorgelegd aan partijen. Let wel: ze zijn niet altijd specifiek voor alle verkiezingen ingericht.

terug naar boven