Aalsmeer.nl
Hoe kunnen wij u helpen?
 • 21 oktober 2016
  Afgelopen zomer heeft de gemeente naar aanleiding van een suggestie van een bewoner één van de ondergrondse restafvalcontainers bij de flat Tiengemeten omgebouwd tot Plastic verpakkingen, Metaal (blik) en Drankkartons container. Hierdoor is de hoeveelheid gescheiden PMD toegenomen van 40 zakken naar 100 zakken per twee weken.
 • 19 oktober 2016
  Jules Schelvis, overlever van zeven concentratie- en vernietigingskampen en bekend van zijn boeken en documentaires hierover, krijgt een eigen straat in Amstelveen, de Dr. Jules Schelvislaan. Jules Schelvis overleed 3 april 2016. Zijn dochter Marianne Schelvis ontving vandaag het straatnaambord uit handen van wethouder Jeroen Brandes en staatssecretaris Martin van Rijn.
 • 19 oktober 2016
  De gemeente heeft een bericht ontvangen van Medipoint, een van de leveranciers van scootmobiels. Zij geven aan dat er een tekort aan scootmobiels ontstaat als gevolg van het faillissement van een van de grootste transportbedrijven van zeecontainers ter wereld, de firma Hanjin.
 • 19 oktober 2016
  Van 17 oktober tot en met 9 november 2016 sluit de provincie Noord-Holland de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel voor verkeer vanwege werk aan de brug. Autoverkeer wordt omgeleid via de A2 en A9, en vice versa.
 • 18 oktober 2016
  Op woensdagmiddag 12 oktober heeft er in de wijk Elsrijk in samenwerking met Eigen Haard, politie, gemeente en de bewonerscommissie van de flat Veenstijn een schouw plaatsgevonden. Deze schouw stond in het teken van inbraakpreventie.

Welke partijen doen mee aan deze verkiezingen? Bekijk de lijsten van de partijen hier.

Zoekt u de kandidatenlijsten?

De partijen die aan de verkiezingen meedoen, leveren anderhalve maand voor de stemdag hun kandidatenlijst in. Een paar dagen later is dan bekend welke partijen met welke kandidaten meedoen.

Bij een referendum zijn geen kandidaten. Daarom is er dan geen kandidatenlijst. Op het stembiljet komt de vraag: "Bent u voor of tegen...". Achter deze vraag komt de naam te staan van de wet waar het referendum over gaat.

Uw stem bepalen

U kunt aan de hand van allerlei websites uw stemvoorkeur onderzoeken. Zoek via uw zoekmachine een stemwijzer die voor u belangrijke zaken heeft onderzocht of voorgelegd aan partijen. Let wel: ze zijn niet altijd specifiek voor alle verkiezingen ingericht.

terug naar boven