Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester gestart

Vanaf nu kunnen alle Amstelveense kinderen uit groep 6 en 7 zich verkiesbaar stellen als nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen! De aftrap voor de zoektocht vond plaats op basisschool De Cirkel waar naast burgemeester Mirjam van ’t Veld, ook de huidige kinderburgemeester Melle Vos vertelde hoe leuk het is om kinderburgemeester te zijn.

De kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar activiteiten en houdt daar soms een korte toespraak. Hij of zij praat met de collegeleden en andere mensen in de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. De kinderburgemeester wordt voor een jaar benoemd.

Aanmelden

De kinderen die mee willen doen schrijven een brief of maken een filmpje waarin zij aangeven waarom ze kinderburgemeester willen zijn en wat zij voor ogen hebben. Als extra opdracht moeten zij het thema van dit jaar #mensenmakenamstelveen in hun verhaal verwerken. Brieven en/of filmpjes moeten voor 12 mei 2017 binnen zijn bij de gemeente via
kinderburgemeester@amstelveen.nl.
Meer informatie www.mensenmakenamstelveen.nl.

Criteria kinderburgemeester

• zit nu in groep 6 of groep 7;
  • woont in de gemeente Amstelveen;
  • wil opkomen voor de belangen van de kinderen in Amstelveen;
  • vindt het leuk om mensen te ontmoeten (ook volwassenen);
  • geeft graag zijn/haar mening en kan die goed vertellen;
  • vindt het leuk om in de belangstelling te staan.

Verdere procedure

Alle sollicitaties worden gelezen door een professionele jury. Deze kiest een aantal kinderen uit die tijdens een sollicitatiemiddag op het raadhuis een korte presentatie mogen geven over waarom zij de beste kandidaat zijn. Meer informatie hierover volgt later. Op woensdag 19 juli wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Meer weten?

Bekijk de volgende filmpjes op YouTube:
Filmpje 1: Onze burgemeester Mirjam van 't Veld vertelt wat een kinderburgemeester allemaal doet,
Filmpje 2: Onze huidige kinderburgemeester Melle Vos vertelt hoe het is om kinderburgemeester te zijn!

Informatie

Zie onderstaande download voor meer informatie over aanmelden, de procedure en de criteria.
Kinderburgemeester

Melle Vos

Melle Vos is momenteel de kinderburgemeester van Amstelveen. Lees meer over Melle op haar pagina