Cultuur

Detail beeld Cobra
In Amstelveen kun je prima uitgaan. Mooie theaterproducties in de Amstelveense Schouwburg, optreden in poppodium P60 of bijzonder werken bekijken in het Cobra Museum. Amstelveen ademt cultuur. Muziek- en dansschool Amstelveen, bibliotheek Amstelland, Kunstuitleen Amstelveen, Cinema Amstelveen en de Volksuniversiteit maken de cultuurstrip op het Stadsplein compleet. Amstelveen heeft ook een openluchtgalerie: de Keizer Karel Galerie (K2G). Deze ligt in het Keizer Karel Viaduct en is letterlijkd e toegangspoort tot de cultuurstrip in het Stadshart.

Naast de diverse culturele instellingen in het Stadshart herbergt Amstelveen andere echte parels. Een mooi voorbeeld is het in het oude Dorp gevestigde Van der Togt Museum. Absoluut een bezoek waard. Andere voorbeelden zijn het Amstelveense Popppentheater en de Museumtram. Voor de vele duizenden studente die in Uilenstede wonen is Cultuurcentrum Griffioen de culturele hotspot. And last but not least: Amstelveen heeft een eigen stadsdichter.

Kunt u een pdf bestand niet lezen?

Op deze pagina (en onderliggende pagina's) kunt u een aantal pdf bestanden vinden. De gemeente wil dat alle pdf bestanden voor iedereen leesbaar zijn en is daarom hard aan het werk om alle bestanden te vernieuwen. Mocht een bepaalde pdf niet leesbaar zijn voor u, dan kunt u een vernieuwde versie opvragen via het contactformulier (rechts onder). Vermeld daarbij duidelijk op welke pagina u deze pdf aangetroffen heeft.