Feiten en cijfers publicaties

Hoeveel inwoners heeft Amstelveen? En hoeveel koopwoningen telt Amstelveen? U vindt hier feiten en cijfers over de stad en samenleving.

Amstelveense bevolking groeit richting 90.000

Naar verwachting wordt de 90.000 inwoner grens in de loop van dit jaar gepasseerd. Maar de groei is niet het enige opvallende aan de bevolkingsontwikkeling van de laatste jaren, ook het groeiende internationale karakter springt er uit.

Bevolkingsprognose Amstelveen

Op de peildatum van 1 januari 2016 telde Amstelveen 88.609 inwoners. Daarmee is de bevolking in vijf jaar tijd met bijna 6.800 personen toegenomen. De prognoses laten een verdere stijging van de bevolking zien. Tot 2020 gaat het nog redelijk snel, daarna daalt het tempo.
Zie onderstaande download.

Amstelveen in vogelvlucht

De belangrijkste kerncijfers van Amstelveen staan in deze folder. De onderwerpen zijn bevolking, wonen, bedrijvigheid, onderwijs, cultuur en dergelijke.
Zie onderstaande download.

Amstelveen 'facts and figures'

Deze tweetalige uitgave biedt een leuke cijfermatige kennismaking met Amstelveen. Het geeft een goed beeld van de ‘statistische’ eigenschappen zoals de samenstelling van de bevolking, de economische structuur, onderwijs, cultuur, sport en veiligheid. Zie onderstaande downloads.

Meer informatie?

Als Amstelveen in Cijfers - Facts & Figures of de onderzoeken onvoldoende antwoord geven op uw vragen, bel of e-mail naar Onderzoek & Informatie via onderstaand telefoonnumer of email adres.

Telefoon (020) 540 49 11
E-mail: SenO@amstelveen.nl