Laat uw woning veilig achter!

Inbraken in woningen. In de vakantietijd wordt er helaas meer ingebroken. Het is belangrijk dat we het in Amstelveen veilig houden. Daar moeten we met elkaar hard aan werken.
Deze week plaatst de gemeente tekstkarren op diverse plaatsen in de gemeente, om inwoners te waarschuwen voor inbrekers. Het blijkt echter dat een goed beveiligde woning de grootste drempel is voor inbrekers. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw woning veiliger te maken. Bijvoorbeeld door goed hang- en sluitwerk aan te brengen. U kunt hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Laat uw ramen en deuren dan ook niet open staan bij mooi weer. Sluit alles af, ook als u maar kort de deur uit gaat! En als u gaat genieten van een welverdiende vakantie, zorg dan dat u de nodige maatregelen treft. Dan kunt u nog zorgelozer genieten van uw vakantie.

Tips om inbraken en insluipingen te voorkomen tijdens vakantie

  • Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis eruit zien alsof u nog aanwezig bent.
  • Laat met behulp van schakelklokken verlichting aan- en uitgaan op de tijden zoals u ze ook normaal gebruikt.
  • Sluit alle ramen en deuren goed af als u uw woning verlaat om op vakantie te gaan.
  • Licht vertrouwde buren in dat u op vakantie gaat en vraag hen of zij een oogje in het zeil te houden.
  • Vraag hen regelmatig de post uit uw brievenbus te halen tijdens uw afwezigheid.
  • Berg sleutels van raam- en deursloten goed op, ook van de auto die op uw oprit blijft staan.
  • Berg (op)klimmateriaal, zoals ladder, tuinmeubilair, altijd op of maak ze deugdelijk vast.
  • Vermeld op uw antwoordapparaat niet dat u weg bent.
  • Vermeld niet op social media zoals Twitter en Facebook dat u met vakantie gaat.

Subsidieregeling beschikbaar om woninginbraken te voorkomen

De gemeente Amstelveen streeft naar een verlaging van het aantal woninginbraken. De gemeente ondersteunt inwoners die zelf maatregelen treffen om hun woning beter te beveiligen. Daartoe heeft de gemeente Amstelveen een subsidieregeling ingesteld. Inwoners kunnen onder voorwaarden gebruik maken van deze regeling bij de aanschaf van inbraakwerende materialen die zijn goedgekeurd volgens het Politiekeurmerk veilig Wonen (PKVW). Meer informatie www.amstelveen.nl/veilig

Let op! Uiteraard is met goed hang- en sluitwerk uw woning een stuk veiliger. Maar vergeet ook niet alles dicht te doen en de tips te gebruiken als u op vakantie gaat! Wilt u meer tips of een huisbezoek, neem contact op met onze preventist Ryan Glans, inbraakpreventieadvies@amstelveen.nl.