Zorgvlied speelt in op nieuwe trends

Het aantal bezoekers en begrafenissen neemt toe. In april 2016 is het crematorion geopend en het aantal crematies is boven verwachting (420).
Zorgvlied staat bekend om zijn historische uitstraling van oude bomen en imposante monumenten, het groen, de rust en sfeer en het ruime aanbod aan mogelijkheden. Door deze unieke kenmerken van Zorgvlied is deze Amstelveense begraafplaats nog steeds populair als begraaflocatie. Dit in tegenstelling tot de landelijke tendens waarbij het aantal begrafenissen sterk afneemt. Zorgvlied speelt in op de nieuwe trends in de uitvaartwereld. Bijvoorbeeld door het aanbieden van afscheidsbijeenkomsten op alternatieve en speciale locaties zoals clubhuizen, kasteeltjes, tuinhuizen etcetera.

Naast de verhoogde belangstelling om de overledene zelf tot aan de oven te begeleiden, komen er ook steeds meer zogenaamde “stille crematies”. Hierbij wordt de overledene na de afscheidsbijeenkomst onbegeleid naar het crematorion gebracht voor een technische crematie. Neem even de tijd en geniet van de prachtige beelden van Zorgvlied.

Bekijk hier het impressiefilmpje van Zorgvlied.