Donorformulier

Vanaf 1 november 2006 ontvangen alle inwoners van Amstelveen van 18 jaar en ouder een donorformulier voordat u het paspoort of identiteitskaart gaat vernieuwen. Met het donorformulier kunt u uw keuze over orgaan- en weefseldonatie laten vastleggen in het Donorregister.
Het Donorregister is een onderdeel van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het donorformulier wordt bij de brief gevoegd waarmee u herinnerd wordt dat de geldigheidsduur van uw reisdocument verloopt. De gemeente doet dit omdat een besluit nemen over het donorschap belangrijk is. Voor uzelf, voor uw nabestaanden en voor mensen die op de wachtlijst staan om een orgaan te ontvangen.

Waar stuurt u het ingevulde donorformulier toe?

Het ingevulde donorformulier kunt u zonder postzegel terugsturen naar:
Donorregister
Antwoordnummer 10105
6460 ZP Kerkrade.

Het Donorregister stuurt binnen zes weken een brief waarin uw keuze wordt bevestigd. Vier weken na deze bevestiging wordt uw keuze geldig. U kunt uw keuze later altijd nog wijzigen door een nieuw donorformulier in te vullen en op te sturen.

Had u zich al laten registreren of weet u het niet meer?

Als u al geregistreerd staat dan hoeft u verder niets te doen.

Misschien weet u niet meer of u zich al heeft laten registreren in het Donorregister. Of u kunt zich niet herinneren welke keuze u toen heeft gemaakt. Neemt u in dat geval contact op met het Donorregister via het informatienummer (0900) 821 21 66 (lokaal tarief) of stuur een e-mail naar info@donorregister.nl. Het Donorregister kan u hierover nader informeren. Op de website van het Donorregister en NIGZ-Donorvoorlichting vindt u meer informatie over donorregistratie en orgaan- en weefseldonatie. Hier kunt u ook gratis uitgebreide brochures downloaden of aanvragen