Ontwikkeling Stadshart

Stadshart

Stadshart

Het Stadshart is een belangrijk gebied voor onze stad. Het is een plek om te wonen, te werken, te winkelen, te ontmoeten. Een bezoek aan het Stadhart moet een belevenis zijn, en vormt daarmee een belangrijk visitekaartje voor Amstelveen. Juist door de veelheid aan functies is het nodig om het Stadshart te blijven ontwikkelen. In november 2012 stelde de gemeenteraad een visie voor het Stadshart vast (Zie hieronder Visie Stadshart Amstelveen 2025). Hierin staat in grote lijnen beschreven wat we in de toekomst met en in het Stadshart willen en hoe we de aantrekkelijkheid voor bedrijven, bewoners en bezoekers verder versterken.

Ontwikkeling Stadshart

Het Stadshart is een bestaand deel van Amstelveen. Bij het maken van nieuwe plannen moeten we rekening houden met verschillende zaken. Zoals de verbreding van de A9, de vernieuwing van de Amstelveenlijn, maar ook de financiële mogelijkheden van gemeente Amstelveen om verder te investeren in het centrum. Gemeente Amstelveen wil iedereen die betrokken is bij het Stadshart zo goed mogelijk een rol geven in de verdere planvorming. Zoals bewoners, eigenaren, winkeliers, verenigingen, horecaondernemers, cultuurinstellingen, bezoekers van het centrum en Unibail Rodamco, die een groot deel van het winkelcentrum bezit.

Archief

Benieuwd naar hoe het proces rond de zomer van 2013 precies gelopen is? U vindt verschillende documenten, presentaties en mails die tijdens de periode van de ontwikkeling van het plan zijn uitgewisseld tussen Unibail Rodamco en gemeente Amstelveen, in het archief.