Bezorgen paspoort en identiteitskaart

U kunt uw paspoort of identiteitskaart laten bezorgen. Dit kan op elke locatie (bijvoorbeeld thuis of op het werk) in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.
De gemeente Amstelveen laat de paspoorten en identiteitskaarten bezorgen door de AMP Groep.
  • Zodra uw paspoort of identiteitskaart klaar is voor bezorging, krijgt u van AMP Groep bericht dat u online of telefonisch een bezorgafspraak kunt maken. Online een bezorgafspraak maken heeft de voorkeur.
  • Via www.mijnafspraak.nl op de website van AMP Groep maakt u een afspraak op een tijd en op het adres dat u wenst. Ook kunt u eventueel de afspraak wijzigen en zien welke bezorger uw reisdocument komt brengen. Wijzigen van een afspraak kan zelfs nog op de dag vóór de bezorging tot uiterlijk 22.00 uur ’s avonds.
  • De gemeente levert uw reisdocument verzegeld aan bij AMP Groep.
  • De bezorger controleert uw identiteit bij de bezorging door de verzegelde envelop met uw paspoort en/of identiteitskaart in uw aanwezigheid te openen. Uw identiteit wordt vastgesteld en u tekent voor ontvangst.
Bij levering van paspoort en/of identiteitskaarten voor meerdere gezinsleden/huisgenoten, moeten al die gezinsleden/huisgenoten op het moment van bezorging aanwezig zijn. Dit geldt ook voor kinderen! De identiteiten worden vastgesteld en iedereen tekent voor ontvangst. Tot 12 jaar tekent alleen één van de ouders of verzorgers. Kinderen vanaf 12 jaar tekenen mee voor ontvangst.
De kosten voor het bezorgen zijn € 4,95 per document. Indien er meerdere documenten op hetzelfde adres en tijdstip bezorgd worden kost dat maximaal € 9,90. Voor een extra dienst, zoals een kleiner tijdvak van 2,5 uur, een avond- of zaterdagbezorging, wordt er € 5,95 in rekening gebracht door AMP Groep.
Een standaardbezorging vindt plaats van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 13.00 of van 12.30 - 18.00. Welke datum en tijdvak kunt u zelf kiezen.

U kan ook kiezen voor een avondbezorging (18.00 – 21.00), een zaterdagbezorging (08.00 – 13.00 of van 12.30 - 18.00) of een kleiner tijdvak (2,5 uur). Hier zit een meerprijs aan vast (€ 5,95) welke betaald wordt bij het inplannen van de afspraak bij AMP.

Op de dag van afspraak ontvangt u rond 07.45 uur een e-mail en SMS van het tijdvak van maximaal 2 uur waar binnen de medewerker van AMP langs komt. Ook staat hier de naam en een foto van de bezorger in, zodat u weet voor wie u de deur open moet doen.
Om in aanmerking te komen voor bezorging moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:
  • U moet persoonlijk het document in ontvangst kunnen nemen.
  • Het mag geen spoedaanvraag zijn.
  • Er mag geen visum in uw oude paspoort staan welke nodig is bij het nieuwe paspoort.
  • U staat niet ingeschreven op een briefadres.