Bijzetten urnen

Zorgvlied biedt een ruime keuze aan mogelijkheden:

  • Bijzetten in of op een bestaand of nieuw particulier graf. Voor het bijzetten in een niet als ecologisch aangewezen zandgraf plaatst Zorgvlied standaard een kunststof urnenkelder voor maximaal 4 urnen. Al naar gelang het gebruik en de grafmaat kunt u tot maximaal 4 urnenkelders plaatsen voor maximaal. 16 urnen. Een particulier graf biedt de mogelijkheid tot het plaatsen van een groter gedenkteken of familiecolumbarium. U dient voor het monument te voldoen aan de voor de grafwijk vastgestelde monumenteisen.
  • Bijzetten in of op een urnenplek of urnengraf. In enkele wijken vindt u diverse soorten urnenplekken. U kunt de asbus op verschillende manieren op of in het grafje plaatsen. Denk daarbij aan sierurnen, oplosbare urnen, familieurnen, urnen op sokkels, urnenkastjes, urnenmonumenten, familiecolumbaria, waterurnen, hangurnen etcetera. U dient voor het monument te voldoen aan de voor de grafwijk vastgestelde monumenteisen.
  • Bijzetten op een door Zorgvlied geleverde urnenzuil. In enkele wijken vindt u urnenplekken voorzien van een urnenzuil. Hierop kunt u een sierurn plaatsen.
  • Bijzetten in een in opdracht van Zorgvlied geproduceerde impala granieten urn uit de modellen reeks jaren ’30. Afhankelijk van het model en de plek op de begraafplaats worden deze urnen aangeboden op sokkels en zuilen.
  • Bijzetten in het urnenkeldertje met staande of liggende steen in enkele van de grafwijken en urnenwijk Decima. De keldertjes bieden plaats voor 4 urnen en zijn voorzien van een standaard maat tegel in impala graniet. Deze tegel mag naar eigen inzicht bewerkt worden. Urnenwijk Decima loopt paparel aan het hoofdpad naar de aula.
  • Bijzetten in een van de columbaria van “’t Schouw”. De nissen op de begane grond bieden plaats aan 8 urnen en kunnen ook ingezet worden als ossuarium. De nissen op de 2de laag bieden plaats aan maximaal. 4 urnen. Alles nissen zijn voorzien van een standaard afdekplaat uit Paradiso graniet en wordt tegen een vast tarief door Zorgvlied voorzien van uw tekst. Om het ontwerp te versterken is gekozen voor een standaard crèmekleurig ingeplakte tekst in het lettertype Mason. ’’ ’t Schouw” ligt aan de waterkant, met zicht op het water, van grafwijk “De Pessink” enkele meters verwijderd van de kantoorvilla.
  • Bijzetten in een hoekurn op een van de columbaria van ‘’t Schouw”. De urnen hebben een standaard vormgeving en zijn van Paradiso graniet en volgen in type en kleur van de belettering de richtlijnen voor de afdekplaten van de “’t Schouw”. De urnen dienen met een dook, dan weg goed gelijnd te worden gezekerd aan het columbarium.
  • Bijzetten in een porseleinen familieurn langs de lotusvijver in grafwijk “De Paerl” . Alle urnen zijn identiek en kan op de sokkel een plaatje met de naam en tekst worden aangebracht. In de porseleinen urn kunnen meerdere urnen of as van meerdere personen worden samengevoegd of gemengd. Alle urnen dienen te worden gesealed en vastgezet op de sokkel.

Vervangende gedenkplek

Indien er behoefte is aan een vervangende gedenkplek omdat de as op zee is verstrooid of de laatste rustplaats onbereikbaar is om bezocht te worden. Dan kan vanuit de keuze aangeboden mogelijkheden een vervangende gedenkplek worden gecreëerd door er in plaats van de as persoonlijke memorabilia van de overledenen - denk aan brieven, persoonlijke spulletjes, kleding, boeken, haar, foto’s enzovoort – te begraven of in een kistje bij te laten zetten. Dit geldt voor zowel de particulier als de algemene graven. In dit geval worden het materiaal met de naam in het grafregister, maar niet digitaal vermeldt.

Aankleding van een urnengraf, bijplaatsen van tekst

Voor elke grafwijk zijn regels gesteld waaraan het grafmonument moet voldoen om zo de sfeer waarop u uw keuze voor de plek gebaseerd heeft te borgen. Vraag hiernaar voordat u uw keuze bepaalt. Met uitzondering van de graven in “t Varenveld” en “Nimrod” dienen alle graven en plekken voorzien te worden van een raamfundering waarin, al naar gelang men er grind in plaatst, afdekplaatjes worden aangebracht. De funderingen kunnen voorzien worden van een sierrand of eventueel verzonken worden aangebracht. Deze funderingen worden door Zorgvlied geleverd en dienen behalve als fundering ook als afbakening van het graf. De fundering limiteert met haar buitenmaten de grootte van het eventuele monument en met haar binnenmaten de eventuele grafbeplanting.

Steenslag/grind

Voor een bedekking met steenslag of grind, raden wij riviergrind aan omdat dit type grind door ons kosteloos wordt aangevuld, mocht dit in de loop der jaren nodig blijken. Daarnaast dient een fundering van een betonnen plaat (jes) te worden aangeboden.

Wilt u meer weten?