Crematorion

Crematorion Crematorion

Crematorion in bedrijf

Sinds 17 maart 2016 heeft Zorgvlied een Crematorion met goed getrainde uitvaartstewards(essen) voor het bedienen van de apparatuur en het begeleiden van de crematie tot in de oven. Het Crematorion is onderdeel van een geheel nieuw concept gericht op het begeleiden van de overledene, door de nabestaanden, tot aan de oven. Wij nodigen belangstellenden van harte uit om op een van de open dagen eens een kijkje te komen.

Wat is een crematorion?

Het crematorion herbergt alleen een technische ruimte waarin de crematieoven staat. Met het concept van een crematorion krijgt het cremeren op Zorgvlied een eigentijds, individueel en persoonlijk karakter. Door de naar boven gerichte vormgeving wordt het gevoel van een opgaande reis versterkt. Bovendien zorgt het gekozen materiaal voor een verrassend zachte uitstraling. Bij het bijzondere ontwerp van GroupA architecten is uitgegaan van de behoefte om de overledene tot het laatste moment te begeleiden.

Hoe gaat het in zijn werk?

De afscheidsplechtigheid kan worden gehouden in de monumentale aula van Zorgvlied maar ook elders, waarna de nabestaanden de overledene, lopend door de prachtige groene omgeving, begeleiden naar het crematorion.
Bij het crematorion kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om de kist na een laatste groet in de voorhof achter te laten of om de kist zelf in de oven te brengen.

Cremeren vanuit huis

Met het Crematorion biedt Zorgvlied bij uitstek de mogelijkheid de uitvaartplechtigheid in de specifieke ambiance van thuis, het clubhuis, een Heemparkhuisje in het Amsterdamse Bos enz. plaats te laten hebben en deze af te sluiten met een technische crematie op Zorgvlied. De nabestaanden kunnen ervoor kiezen om de overledene zelf tot aan het crematorion te begeleiden en na een laatste groet in de voorhof achter te laten of zelf in de oven te brengen.

Waarom een crematorion?

Het crematorion voldoet aan de nog steeds groeiende vraag naar cremeren. Onderzoek wijst uit dat ongeveer 75% van de ondervraagden kiest voor cremeren en 25% voor begraven. Op basis van onderzoek verwacht Zorgvlied in de beginjaren ongeveer 500 crematies per jaar te verzorgen en dat aantal kan nog groeien.

Open dagen

Laat u informeren en kom een kijkje nemen op een van onze open dagen:
Zondag 10 april 12.30 – 17.00 uur
Zondag 17 april 12.30 – 17.00 uur
Zondag 29 mei 12.30 – 17.00 uur
Zondag 5 juni 12.30 – 17.00 uur

Tarief

• Voor het cremeren van een stoffelijk overschot tot en met 18.00 uur ( maaandag tot en met zaterdag) € 790,00
• Voor het cremeren van een stoffelijk overschot na 18.00 uur ( niet op zaterdag) wordt een toeslag van € 300,00 geheven.
Reserveringen* zijn pas bindend na ontvangst, vóór 15.00 uur de dag na de telefonische melding, van een volledig ingevulde en ondertekend opdrachtformulier
*) op basis van beschikbaarheid

 

Klik op de foto om de vergroting te zien

Video's

Voor een algemene impressie zie dit filmpje op YouTube.

Of zie dit filmpje van de opening op 14 april (Gemaakt door Stefan Tóth).

Op 7 december 2015 werd het doek en cilinder opgehesen zie voor filmpje op YouTube.


Wilt u meer weten?