Wat biedt Zorgvlied

Aula

De aula van Zorgvlied biedt mogelijkheden voor een mooie uitvaart. U kunt er een dienst of een afscheidswoord houden. Vaak is een half uur gebruik van de aula voldoende voor twee à drie sprekers en drie muziekstukken van maximaal 3,5 minuut.

Vraagt u een geestelijke? Maak dan vooraf afspraken over de spreektijd. Schat dit van te voren goed in, uitlopen is niet mogelijk.
In de aula is veel mogelijk qua aankleding met bijvoorbeeld kaarsen. Als u hierover wensen of ideeën heeft, neem dan tijdig contact op met Zorgvlied of met uw uitvaartondernemer. De aula heeft 80 zitplaatsen en is rolstoeltoegankelijk.

Catering

Wat wilt u de genodigden bieden op de condoleance? Een kopje koffie of een glaasje wijn? Zoete of hartige hapjes of een broodje?
Zie Catering, waar u het assortiment kunt raadplegen en bestellen. Het bestelformulier rekent meteen uit wat de kosten zijn.

Afspelen geluid

Tijdens de uitvaart kan er door u zelf uitgekozen muziek worden afgespeeld. U kunt de muziek aanleveren in de volgende losse bestanden: mp3, m4a, wav, cda of cd. Deze kunnen via onze Music Uploader worden verwerkt. Deze bestanden dienen minstens 1 werkdag voor de uitvaart in ons bezit te zijn. Voor een uitvaart van maandag betekent dit dat de muziek uiterlijk de vrijdag ervoor in ons bezit moet zijn.

Er is een orgel aanwezig, maar geen piano. Deze kan worden gehuurd door de uitvaartondernemer. Standaard gaat er een draagbare geluidsinstallatie mee naar het graf. U krijgt na afloop van de plechtigheid een cd; deze is bij het tarief inbegrepen. Ook bestaat de mogelijkheid om de plechtigheid op dvd aangeleverd te krijgen; hier zijn kosten aan verbonden.

Vertonen van beelden

Voor het vertonen van beelden dient u zelf een laptop mee te brengen. U kunt in de aula met uw HDMI of VGA kabel rechtsstreeks inpluggen in ons systeem.
Onze apparatuur is zo ingesteld dat de projector het beeld juist weergeeft op het projectiescherm. Indien er een lagere resolutie dan 1280 x 1024 pixels wordt uitgestuurd vanaf uw laptop, dan bestaat de mogelijkheid dat het beeld niet beeldvullend wordt weergegegeven of vervormd.
Voor de presentatie op het projectiescherm dient u, via uw laptop, zelf de regie over de te tonen beelden te voeren.

Ontvangstruimten

Voor het condoleren door circa 75 personen wordt gemiddeld 30 minuten gerekend. Bij meer dan 100 personen wordt aangeraden de condoléanceruimte voor een uur te reserveren. Voorafgaand aan de condoléance kunnen consumpties worden aangeboden. Dit wordt aangeraden bij grote gezelschappen.

Bijzondere wensen

Bijzondere wensen die voorkomen uit een bepaalde geloofsovertuiging worden gerespecteerd. Aan andere speciale wensen wordt zoveel mogelijk tegemoet gekomen.
U kunt met de uitvaartondernemer bespreken wat uw wensen zijn voor (eigen) dragers, een kort afscheidswoord bij het graf en dergelijke. De mogelijkheid bestaat om op het graf takken van wintergroene bomen en heesters te leggen (graf groen maken).
Voor degenen die slecht ter been zijn, is een servicewagen beschikbaar om van de aula naar het graf te gaan.

Grafmarkering

Zorgvlied zorgt voor een tijdelijke grafmarkering op het graf met de naam van de overledene. Deze blijft maximaal een half jaar staan.

Uitvaart per boot

Zorgvlied werd in 1870 officieel geopend. In die tijd werden overledenen vaak per trekschuit naar de begraafplaats vervoerd. Voor een deel uit noodzaak. Niet iedereen kon zich een koets permitteren of wilde de hele weg uit Amsterdam naar de begraafplaats achter de koets aanlopen.
Zorgvlied kent nog steeds de mogelijkheid per boot aan te komen. Bij de ingang van de begraafplaats bevindt zich een aanlegkade voor meerdere schepen en een aanlegsteiger om makkelijk in- en uit te stappen. Een uitvaart over water geeft een bijzondere dimensie aan een plechtigheid.

Wilt u meer weten?