Routebeschrijving Zorgvlied

Op de routekaart vindt u een wandelroute tussen NS-station Amsterdam-RAI en Zorgvlied en een plattegrond met monumenten en voorzieningen op en om Zorgvlied. Het parkeerterrein voor Zorgvlied is sinds 2012 een blauwe zone. Hiervoor is een parkeerschijf verplicht. Maximaal kunt u hiermee 3 uur gratis parkeren.

Tram lijn 25 is opgeheven. U kunt gebruik maken van GVB Bus 62, halte Kennedylaan/Waalstraat en dan 10 minuten lopen (lijn 62: Amsterdam Lelylaan - Amsterdam RAI - Amsterdam Amstelstation) Kijk op www.9292ov.nl om uw reis te plannen.

Met de auto naar Zorgvlied

Vanuit de richting Amersfoort (via A1) en Almere (via A6)

Vanuit Almere de A6 richting Amsterdam en aan het eind van de A6 de A1 richting Amsterdam. Vanuit Amersfoort via de A1 richting Amsterdam. Bij knooppunt Watergraafsmeer de afslag A10 Oost nemen. Op de A10 bij knooppunt Amstel de afslag A2 richting Amsterdam nemen. Aan het eind van de A2 op de Utrechtsebrug bij de stoplichten linksaf de President Kennedylaan op. Vervolgens bij de eerste stoplichten linksaf de Mirandalaan op, die na 200 meter wordt voortgezet als Zuidelijke Wandelweg. Aan het einde bij de t-splitsing (rivier de Amstel) rechtsaf de Amsteldijk op. Vervolgens na ca. 100 meter, bent u bij de begraafplaats. De eerste poort geeft toegang tot het kantoor, Chalet en de begraafplaats. De tweede poort is de toegang tot de Aula en het Condoleancepaviljoen. Houdt u er rekening mee dat ca. 500 meter voorbij Zorgvlied de Amsteldijk overgaat in een fietspad.

Vanuit de richting Utrecht (via A2)

Vanuit Utrecht direct de A2 volgen. De A2 helemaal uitrijden en aan het eind op de Utrechtsebrug bij de stoplichten linksaf de President Kennedylaan op. Vervolgens bij de eerste stoplichten linksaf de Mirandalaan op die na 200 meter wordt voortgezet als Zuidelijke Wandelweg. Aan het einde bij de t-splitsing (rivier de Amstel) rechtsaf de Amsteldijk op. Vervolgens na ca. 100 meter bent u bij de begraafplaats. De eerste poort geeft toegang tot het kantoor, Chalet en de begraafplaats. De tweede poort is de toegang tot de Aula en het Condoleancepaviljoen. Houdt u er rekening mee dat ca. 500 meter voorbij Zorgvlied de Amsteldijk overgaat in een fietspad.

Vanuit de richting Den Haag en Schiphol (via A4) en Haarlem (via A9)

Vanuit Haarlem via de A9 richting Amsterdam rijden en vervolgens de A4 richting Amsterdam volgen. Vanuit Den Haag of Schiphol de A4 richting Amsterdam volgen. Bij knooppunt De Nieuwe Meer de A10 nemen (Ringweg Zuid). Op de Ring A10 Zuid de afslag RAI (afslag S109) nemen. Onderaan de afrit bij de stoplichten rechts afslaan de Europaboulevard op (richting RAI). Bij het kruispunt rechtsaf de President Kennedylaan op. Vervolgens bij het tweede stoplicht rechtsaf de Mirandalaan op die na 200 meter wordt voortgezet als Zuidelijke Wandelweg. Aan het einde bij de t-splitsing (rivier de Amstel) rechtsaf de Amsteldijk op. Vervolgens na ca. 100 meter bent u bij de begraafplaats. De eerste poort geeft toegang tot het kantoor, Chalet en de begraafplaats. De tweede poort is de toegang tot de Aula en het Condoleancepaviljoen. Houdt u er rekening mee dat ca. 500 meter voorbij Zorgvlied de Amsteldijk overgaat in een fietspad.

Met het openbaar vervoer naar Zorgvlied

Tram lijn 25 is per 2014 opgeheven.
U kunt met:
>bus lijn 62: halte Kennedylaan (tegenover De Mirandabad); 10 min. lopen of halte NS-station RAI; 16 min. lopen. Dienstregeling zaterdag 4 x per uur; zondag 2 x per uur.
>tram lijn 4: halte Maasstraat; 12 min. lopen of halte NS-station RAI; 16 min. lopen.
>metro lijnen 50 en 51: halte NS-station RAI; 16 min. lopen.
>trein: station RAI; 16 min. lopen.
>NS-Station Amstel, neem Metro lijn 51 richting Amstelveen; uitstappen Station RAI.

Met de trein naar Zorgvlied

Wij raden u aan uit te stappen bij NS-station RAI. Zorgvlied is vanaf NS-station Amsterdam-RAI (RAI-zijde) het eenvoudigst te bereiken via het wandel-, fietspad W.C. Ittermanpad/Rozenoordpad (parallel aan de A10) richting Amstel. Bij de Amstel linksaf slaan en na circa 500 meter vindt u de aula-ingang. Deze wandeling duurt circa 16 minuten. Bij de fietsenstalling van station RAI zijn (OV-) fietsen te huur. Vanaf station Rai kunt u ook een taxi nemen.

Wilt u meer weten?