Collegeleden aan de slag voor NL Doet

Ook dit jaar zijn er weer veel klussen gedaan tijdens NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook burgemeester Mirjam van ’t Veld en de wethouders Maaike Veeningen en Peter Bot deden mee met klussen op zaterdag. De burgemeester was daarnaast nog op vrijdag 11 maart aanwezig bij het jaarlijkse diner dat KPMG in samenwerking met de Zonnebloem organiseert voor eenzame ouderen.
Zo gingen burgemeester Mirjam van ’t Veld en wethouder Maaike Veeningen op zaterdag 12 maart naar de geitenboerderij waar kinderen met een verstandelijke beperking werden rondgeleid en begeleid. Beide bestuurders hielpen mee met het voeren van de geitjes. Wethouder Peter Bot hielp mee met het ecologisch beheer rond de museumtramlijn, waarbij werd gezaagd en onkruid werd gewied langs de spoorlijn bij de Nijenrodeweg.

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld: “Ik vond het belangrijk om met de wethouders mee te doen met NL Doet, samen met andere vrijwilligers. We willen de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet, die heel belangrijk is voor de lokale gemeenschap. Zij hebben veel mensen het afgelopen weekend heel blij gemaakt”.

Wethouder Maaike Veeningen: “Het was fijn om de kinderen zo te zien genieten op de geitenboerderij. Ondanks hun beperkingen konden ze op een leuke manier met de dieren contact maken. Ik vind NL-doet echt een geweldig initiatief!”

Peter Bot, wethouder integraal wijkbeheer: “Stichting Meergroen doet met ruim 800 vrijwilligers het ecologisch beheer van ca 175 ha openbaar groen en stadslandbouw in de regio. In Amstelveen onderhoudt Meergroen het gebied rond de museumtramlijn. Zaterdag nam ik een kijkje en ik begreep dat nog meer handen welkom zijn. De eerstvolgende werkzaterdagen zijn 26 maart, 9 april en 30 april. Aanmelden kan via info@stichtingmeergroen.nl
Foto: Karel Stevens Foto: Karel Stevens
Foto: Karel Stevens Foto: Karel Stevens