Leerlingen van het HWC op ‘bedrijventour’

Afgelopen maandag 1 mei, direct na de meivakantie zijn de leerlingen van het 3e leerjaar Vmbo, Havo en VWO van het Hermann Wesselink College op bedrijventour gegaan. Het doel van de tour is om leerlingen te informeren over en kennis te laten maken met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.
De gemeente heeft in samenwerking met het onderwijs en ruim 30 instellingen en bedrijven in Amstelveen deze tour georganiseerd.

De eerste bedrijventour is gemaakt door ruim 300 leerlingen van het HWC. Wethouder onderwijs Maaike Veeningen wenste alle leerlingen veel succes bij de start van de tour op het HWC. Daarna gingen ze op hun fiets langs bij drie door hun uitgekozen bedrijven. Ook de gemeente Amstelveen als werkgever deed hier aan mee. De leerlingen kregen rondleidingen, korte presentaties en workshops waardoor ze meer inzicht in de bedrijven en hun werkzaamheden kregen. Ze hadden een eigen visitekaartje gemaakt en hebben die uitgewisseld met werknemers van de bezochte bedrijven.

Wethouder onderwijs Maaike Veeningen: ”In de Amstelveense onderwijsagenda is het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt één van de speerpunten. Het is belangrijk om leerlingen te informeren, motiveren en inspireren ten aanzien de mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Zo raken zij beter voorbereid op het maken van een profielkeuze of een vervolgopleiding. Door samenwerking tussen alle betrokken partijen is de bedrijventour tot stand gekomen. Dat is een prachtig resultaat waar Amstelveense leerlingen van kunnen profiteren!”.
Bedrijventour