Mooi bezoek twee Koninginnen aan Amstelveen

Dinsdag 29 november brachten Koningin Mathilde en Koningin Maxima een bezoek aan de tentoonstelling van de Belgische kunstenaar Pierre Alechinsky in het Cobra Museum. Burgemeester Mirjam van 't Veld ontving beide koninginnen. In het museum kreeg de delegatie onder leiding van directeur Els Ottenhof en de kunstenaar een rondleiding. Ook de wethouder Cultuur, Maaike Veeningen, was daarbij aanwezig.
Burgemeester Mirjam van 't Veld: "Het is voor Amstelveen een bijzondere eer dat beide Koninginnen een bezoek brachten aan onze stad. Wij konden zo laten zien dat Amstelveen met het Cobra Museum op cultureel vlak veel te bieden heeft. Tevens toont Amstelveen met dit buitenlandse koninklijke bezoek opnieuw haar internationale karakter. Veel internationale bedrijven en culturen weten hun weg te vinden in Amstelveen. Dat is goed voor de economische ontwikkelingen in onze stad en voor het in contact brengen van nieuwe culturen.”

Het bezoek aan het Cobra Museum in Amstelveen bevestigt de internationale positie en uitstraling van het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De Cobra beweging is onderdeel van het Belgische cultuurerfgoed met onder meer de filosoof Christiaan Dotremont, schrijver Hugo Claus en kunstenaar Pierre Alechinsky. Het museum wordt dan ook al jaren goed bezocht door Belgische bezoekers.

De burgemeester heeft samen met wethouder Veeningen aan beide koninginnen een cadeau gegeven ter herinnering aan het bezoek. Beide hoogheden ontvingen een kunstwerk van de Amstelveense kunstenares Stephanie Rhode, een van Chinees porselein gemaakt huisje dat eerder onderdeel was een kunstproject in China.
Foto: Peter Tijhuis Foto: Peter Tijhuis