Textielinzameling levert geld op voor Amstelveenfonds

Op verzoek van de gemeente heeft textielinzamelaar Sympany onlangs een bedrag van € 13.525,- gestort op rekening van stichting Amstelveenfonds. Het gaat om 25% van de opbrengst van ruim 200.000 kilo ingezameld textiel in de Sympany wijkcontainers in Amstelveen. Het geld besteedt het Amstelveenfonds aan lokale initiatieven. De overige 75% besteedt Sympany aan (inter)nationale goede doelen.
Kleding sorteren
BBA-wethouder Peter Bot (Duurzaamheid en Afvalbeheer): “Volgens afspraak met de gemeenteraad gaat een deel van de opbrengst van het door Sympany ingezamelde textiel naar een lokaal initiatief. Dat is op dit moment het Amstelveenfonds. Zo komt het bedrag dat door Amstelveners met textiel is opgehaald ook weer bij Amstelveners terecht. Daarnaast vind ik het belangrijk om waardevolle materialen uit het restafval te houden. Zodat het hergebruikt kan worden.”

Hergebruik en grondstof voor nieuw textiel

Marc Vooges directeur-bestuurder van Sympany: “We zien graag dat Amstelveners hun textiel in onze textielcontainers aanbieden. Ook als het kapot of versleten is, zodat er geen goede materialen verloren gaan. Kledingstukken en schoenen die te klein, te groot, uit de mode, kapot of versleten zijn, dat kan allemaal in de textielcontainers van Sympany. Textiel dat opnieuw te dragen is, gaat naar onze (inter)nationale partners. Textiel dat kapot of versleten is, wordt onder andere verwerkt tot bijvoorbeeld isolatie- en geluiddempend materiaal. En van oude jeans wordt nieuwe denimstof gemaakt. Vindt de dichtstbijzijnde textielcontainer van Sympany op www.sympany.nl/vind-een-container.”

Lokaal initiatief: het Amstelveenfonds

Jacqueline Solleveld, voorzitter Amstelveenfonds: “Het bestuur van het Amstelveenfonds is erg blij met de samenwerking met de gemeente en Sympany. Voor het tweede jaar mag het Amstelveenfonds een bijdrage ontvangen van de opbrengst van de Sympany inzameling in Amstelveen. De cirkel is weer rond. Het is fantastisch dat we met dit geld weer nieuwe projecten kunnen steunen die een bijdrage leveren aan het woon- en leefklimaat van Amstelveners. Zo kunnen we samen idealen dichtbij realiseren. Denk bijvoorbeeld aan de Beweegtuin Marne, die deze zomer wordt gerealiseerd. Of het sympathieke project van de Muziek- en dansschool om basisschool leerlingen kennis te laten maken met blaasinstrumenten. Het bestuur bedankt alle inwoners van Amstelveen voor het wegbrengen van kleding, linnengoed en schoenen.
Heeft u een goed project of wilt u ook geld doneren? Kijk op www.amstelveenfonds.nl wat we voor elkaar kunnen betekenen”.