Amstelveen groene stad

Hardlopen in groen
Amstelveen telt ruim twintig parken en parkachtige locaties. De een nog specialer dan de ander. Het parkachtige karakter van Amstelveen wordt gevormd door de voor kenners, vermaarde heemparken en tal van 'normale' parken. Heemparken zijn een Amstelveense uitvinding!
Het woord "heem' staat voor inheems. Dat betekent dat de beplanting tot de oorspronkelijke Nederlandse flora, de wilde planten van ons land, behoort. Het dr.Jac. P. Thijssepark en De Braak zijn als eerste heemparken in ons land uitgeroepen tot rijksmonument. Iets om trots op te zijn.

Het Amsterdamse Bos, op grondgebied van Amstelveen, is een uniek recreatiegebied. Al jarenlang een geliefde plek voor joggers, wandelaars, fietsers en ruiters. Op de beroemde Bosbaan zie je dagelijks zie je dagelijks roeiers door het water glijden. Op warme zomerse dagen is het Amsterdamse Bos een favoriete picknickplek voor mensen uit de regio. Amstelveen wordt aan de oostzijde begrensd door de Amstel, aan de westzijde door de Ringvaart en in het noorden door de overlanden van de Nieuwe Meer. Aan de zuidzijde zet het open polderlandschap zich voort in het de Uithoornse en Aalsmeerse polders.

Meer informatie op deze pagina's.