Amstelveen internationale stad

Dames Japandesk
Met ruim 10.000 buitenlandse inwoners op een totale bevolking van 83.000 is Amstelveen internationaal georiënteerd. Het aantal kennismigranten neemt nog ieder jaar toe. En met hun komst het aantal buitenlandse specialiteiten-winkels en restaurants. Wat dacht je van overheerlijke sushi of lekker pittig Indiaas eten?
Er zijn diverse goede restaurants om de inwendige mens te verwennen. Zelf koken kan ook. Amstelveen diverse goede winkels waaronder een Japanse supermarkt en twee Indiase wnkels. Een bezoek is een echte aanraders voor je smaakpupillen. Elke vrijdag is er markt op het Stadsplein. Op dinsdag is er een kleine biologische markt.

In het ziekenhuis Amstelland is er voor Japanse inwoners een speciale Japan desk. De dames die daar werken zorgen voor de vertaling van wat patienten zoal tegenkomen bij hun behandeling. Elk jaar wordt er in het Amsterdamse Bos het Japanse kersenbloesemfestival gehouden. Ook de Indiaase bevolking viert een voor hen belangrijk festival in Amstelveen, het Diwali- of lichtjesfestival. Het Stadshart is dan op het grote plein gevuld met Indiaase muziek, hapjes, dansen en uiteraard veel lichtjes.

Meer informatie op deze pagina's.