"Ik kan u verzekeren dat het heel leuk is"

De gemeenteraad blogt. Lees deze week het raadsweblog van OCA-raadslid Cor Spinhoven.

Vertrek burgemeester

Persoonlijk kon ik het altijd bijzonder goed met onze burgemeester Mirjam van 't Veld vinden. Haar sprankelende persoonlijkheid sprak mij bijzonder aan.

Heel jammer dat zij afscheid gaat nemen van Amstelveen, maar ik kan haar besluit wel begrijpen. Een baan als bestuursvoorzitter van een ziekenhuis, wat je tot je 67e nog kan doen, is misschien te prefereren boven een toch wat onzekere toekomst als burgemeester. Na zes jaar moet je nog maar afwachten of je herbenoemd wordt en zo niet of er dan een vacature in een andere gemeente is. Ik wens Mirjam van 't Veld heel veel succes in haar nieuwe baan en spreek hierbij mijn dank uit voor de mooie jaren die ik met haar heb mogen ervaren.

Het kost tijd om de burgemeestersvacature goed in te vullen. Daarom zal eerst een waarnemend burgemeester worden benoemd.

Lokale politiek

Ten slotte wil ik u enthousiasmeren om actief deel te gaan nemen in de plaatselijke politiek. Ik kan u verzekeren dat het heel leuk (af en toe ook wat saai) is. U mag immers meebeslissen over verschillende onderwerpen die uw stad aangaan, kaders stellen en controleren of alles wel naar wens verloopt.

Bent u benieuwd hoe het er binnen de raad van Amstelveen aan toegaat dan zijn er verschillende mogelijkheden om u te oriënteren. U kunt natuurlijk de commissie- en raadsvergaderingen bijwonen. Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden. Als u wat op uw hart heeft wat u onder de aandacht van de raadsleden zou willen brengen dan kunt u tijdens de commissievergaderingen komen inspreken. Dat hoeft niet per se een onderwerp te zijn wat op de agenda staat. Voor het inspreken moet u zich even aanmelden bij de griffie.

Verder is er ook de mogelijkheid om op een wat persoonlijke manier te ervaren hoe het er aan toe gaat in een raadsvergadering, namelijk Gast van de Raad. U wordt dan persoonlijk ontvangen door een raadslid. Die zal u uitleggen hoe het een en ander in zijn werk gaat. Daarna kunt u de raadsvergadering volgen vanaf de publieke tribune.

Ik hoop u snel een keer te zien.
C. Spinhoven
Cor Spinhoven
Raadslid OCA
E-mail: c.spinhoven@amstelveen.nl