Corona nazorg
Heeft u door corona lichamelijke of mentale klachten? Bekijk waar u terecht kunt voor hulp. Sommige mensen vinden het lastig om hiervoor de huisarts of een andere hulpverlener te bellen. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Alle reguliere zorg en welzijnsorganisaties staan klaar om iedere Amstelvener te helpen. Heeft u klachten? Zoek dan de juiste hulp en zorg!
Heeft u vragen of opmerkingen over deze webpagina?
Mail dan naar: corona@amstelveen.nl.
Huisarts
De huisarts kan met u bespreken waar u tegen aanloopt en samen met u bekijken welke hulp u nodig heeft. Dit kan zorg van de huisarts zelf zijn, maar ook een doorverwijzing naar een fysiotherapeut, een praktijkondersteuner geestelijke gezondheid, een diëtist, een maatschappelijk werker of naar een specialist in het ziekenhuis.
Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg
Het kan zijn dat u zich somber, gespannen of misschien angstig voelt door het coronavirus. Het helpt om erover te praten met mensen in uw omgeving. Als u merkt dat deze klachten niet overgaan of als deze klachten u belemmeren in uw dagelijks functioneren, dan kunt u terecht bij de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg in de huisartsenpraktijk. U kunt bij de huisarts of bij de assistenten informeren naar de mogelijkheden voor een afspraak.
Diëtist
Een diëtist kan samen met u naar uw voeding en leefstijl kijken en meedenken hoe u uw voeding kan optimaliseren. Dit kan ook belangrijk zijn als u aan het herstellen bent van corona. Door bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwitten in uw voeding te verhogen worden uw spieren sterker en uw conditie beter. Dit kan een goede aanvulling zijn op de begeleiding van de fysiotherapeut. Vraag uw huisarts om een verwijsbrief, of neem zelf contact op met een diëtist in uw omgeving.
Fysiotherapie
Fysiotherapie kan veel betekenen in het herstel nadat u corona hebt gehad. Zowel voor mensen die opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, als voor mensen die thuis corona hebben doorgemaakt. Heeft u na corona nog problemen in het dagelijks leven met bijvoorbeeld huishoudelijke activiteiten, hobby’s, werk of sporten? Dan kan de fysiotherapeut u helpen uw kracht en conditie op te bouwen.
Vraag uw huisarts om u te verwijzen of neem zelf contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt.
Kinderen
Ook voor kinderen kan deze tijd lastig zijn. Zoekt u hulp voor uw kinderen of bij de opvoeding? De gemeente biedt hiervoor ondersteuning, vaak zijn een paar gesprekken al genoeg om samen weer goed op weg te zijn. Deze hulp is kosteloos. U kunt contact opnemen met de jeugdhulpverleners via telefoonnummer (020) 540 49 11 of per e-mail op amstelveenloket@amstelveen.nl.
Amstelveenloket
Bij het Amstelveenloket van de gemeente kunt u terecht voor alle vragen over wonen, welzijn, zorg, inkomensondersteuning, schuldhulpverlening en jeugdhulp. Deze hulp is vaak kosteloos. U kunt het Amstelveenloket bereiken via telefoonnummer (020) 540 49 11 of per e-mail op amstelveenloket@amstelveen.nl
Maatschappelijk werk en ouderenadvies
In een aantal maanden is er veel veranderd. Ineens zijn we veel meer thuis, zien onze dagen er anders uit, en ontmoeten we minder mensen. Maakt u zich daarover zorgen? Zit u niet lekker in uw vel of zijn er veel spanningen door de nieuwe situatie? Als u daarover wilt praten, staan de maatschappelijk werkers of ouderenadviseurs van Participe Amstelland voor u klaar. Bel met (020) 543 04 40 (9.00-12.30 uur) of mail naar team.amstelveen@participe.nu. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Mantelzorg & Meer
Zorgt u voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, dementie, psychische klachten of een andere aandoening? Groeit de zorg u boven het hoofd of nog net niet? Schakel bijtijds hulp in van Mantelzorg & Meer. Zij denken met u mee en kijken samen wat er nodig is om uw situatie te veranderen. Deze diensten zijn kosteloos. Meer over het aanbod, cursussen en gespreksgroepen vindt u op de website van Mantelzorg & Meer. Mail naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel (020) 512 72 50.