Meldpunt Toegankelijk Amstelveen
Amstelveners kunnen belemmeringen in de openbare ruimte online melden. Ook is er een werkgroep om inclusie van mensen met een beperking te verbeteren.
Het meldpunt is geopend om de stad voor mensen met een beperking bereikbaar te maken en te houden.
Melding
Bij het maken van een melding kunt u onderstaande informatie doorgeven:
- een omschrijving van het knelpunt;
- de exacte locatie;
- uw contactgegevens.
Als u een voorstel heeft hoe de belemmering opgeheven kan worden, dan kunt u dat ook aangeven. Zo kan de gemeente snel met uw melding aan de slag om de toegankelijkheid te verbeteren.
U kunt online een melding maken:
Er zijn al diverse meldingen ontvangen én opgelost. Zo houden we Amstelveen samen toegankelijk voor iedereen.
Toegankelijkheidsschouw
Het idee voor het meldpunt kwam voort uit de toegankelijkheidsschouwen die in de wijken plaatsvinden en waar ervaringsdeskundigen aan deelnemen. Een laagdrempelig meldpunt was een van de belangrijkste wensen van de deelnemers. In veel gevallen kan een probleem binnen een paar dagen opgelost worden. Wanneer een obstakel niet eenvoudig weg te nemen is, omdat er ingrijpende aanpassingen voor nodig zijn, wordt bekeken of het eventueel mogelijk is om te schuiven in de meerjarenplanning voor de herinrichting van de openbare ruimte. Het is belangrijk dat Amstelveners gebruik maken van het meldpunt. Door te melden los je niet alleen een probleem voor jezelf op, maar ook voor een ander.
Werkgroep 'Inclusie Amstelveen, iedereen doet mee'
De gemeente Amstelveen werkt aan het verbeteren van inclusie van mensen met een beperking. De werkgroep ‘Inclusie Amstelveen, iedereen doet mee’ werkt aan diverse acties. Lid van deze werkgroep zijn ervaringsdeskundige Amstelveners met een beperking of vertegenwoordigers van een groep mensen met een beperking.
Lokale inclusieagenda
Op deze pagina wordt de Lokale Inclusieagenda Amstelveen geplaatst (september 2023).
Op de foto van links naar rechts: Leendert van de Merbel, Marga van Beek, Riet Kolk, Richard Schulte, Eric Bolhoven, Annet Leemans, Willem Temmink, Rita Meere, Marco Lucas, Lisette Schraag, Gerda Polman, Sheila Hoogeland. Raymond Brook staat niet op de foto.
Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar toegankelijk@amstelveen.nl of contact opnemen met beleidsmedewerker Lisette Schraag via telefoonnummer 020-5404911.