Aanpak Laaggeletterdheid: Taalhuis Amstelland
Taal is overal om ons heen. Veel zaken moeten via internet geregeld worden. Maar wat als u daar moeite mee heeft? Net als veel andere mensen loopt u dan tegen problemen aan.
Bijvoorbeeld als u het lastig vindt om een formulier in te vullen, een moeilijke brief te schrijven of uw (klein)kinderen voor te lezen. Blijf er niet mee zitten! Kom langs bij het Taalhuis Amstelland. Ook als u (taal)vrijwilliger wilt worden kunt u bij het Taalhuis terecht.
Contact
Taalhuis Amstelland
Dinsdag | 13.00 - 16.00 uur |
Donderdag | 13.00 - 16.00 uur |
- Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
- Stadsplein 102
- 1181 ZM Amstelveen
- De website van het Taalhuis Amstelland
- (020) 545 55 78 (tijdens openingsuren)
- taalhuis@debibliotheekamstelland.nl
Taalpunt Werkplein AA
Het Taalpunt Werkplein AA is bereikbaar via het e-mailadres werkpleinaa@amstelveen.nl.
Taalpunt Buurtkamer Keizer Karelpark
Dinsdag | 10.00 - 11.00 uur |
Woensdag | 19.00 - 21.00 uur |
- Buurtkamer Keizer Karelpark
- Lindenlaan 75
- 1185 LC Amstelveen
- 020 - 643 04 53
- buurtkamerkkp@gmail.com
Gesubsidieerde taallessen door gemeente
Onder bepaalde voorwaarden komen inwoners van Amstelveen in aanmerking voor gesubsidieerde taalonderwijs van Toptaal of Sipi. Let op: dit geldt in ieder geval niet voor inburgeraars. Alle voorwaarden en uitzonderingen zijn bekend bij de medewerkers van het Taalpunt.
Formeel taalonderwijs
Dit zijn intensieve taaltrajecten waarbij de deelnemers voor een langere periode vaak meerdere keren per week naar school gaan en klassikaal les krijgen. Kosten zijn voor eigen rekening.
Informele taalgroepen
Door getrainde vrijwilligers, vaak kosteloos soms tegen een kleine vergoeding. Denk aan leeskringen, taalcafés en andere taalgroepen waar in groepsverband onder begeleiding van getrainde taalvrijwilligers wordt geoefend met de Nederlandse taal.
Individuele coaching
Door een getrainde vrijwilliger, kosteloos. Met hulp van een taalcoach kun je je één-op-één de Nederlandse taal oefenen. Taalkoppels komen wekelijks 1,5 uur samen voor een periode van minimaal 6 maanden.
Digivaardigheid, financiële zelfredzaamheid, werk zoeken
Het Taalhuis helpt ook bij het vinden van ondersteuning voor digitale vaardigheden, financiële zelfredzaamheid en het zoeken naar werk. Denk aan financieel cafés of de computercursussen Klik&Tik (omgaan met de computer) of Digisterker (omgaan met online overheidscommunicatie).