Vervoer
Dankzij voorzieningen op het gebied van vervoer blijft u ook op latere leeftijd mobiel binnen de gemeente Amstelveen. Op deze pagina vindt u een overzicht van vervoersvoorzieningen.
Opfriscursus rijvaardigheid
De gemeente Amstelveen wil dat senioren mobiel blijven en zich prettig voelen in het verkeer. Daarom organiseert de gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland een opfriscursus rijvaardigheid voor automobilisten van zestig jaar en ouder. De cursus vindt een paar keer per jaar plaats en bestaat uit twee dagdelen. De cursusdata staan in Amstelveen Dichtbij en op de website van de gemeente.
BoodschappenPlusBus
Bij zorginstelling Brentano kunt u terecht voor de BoodschappenPlusBus, waarbij u met een bus naar winkelcentra wordt gebracht om boodschappen te kunnen doen. Voor hulp en ondersteuning bij vervoer kunt u gebruikmaken van PlusMobiel. De chauffeur brengt u naar uw bestemming en biedt begeleiding. Lees meer over de BoodschappenPlusBus van Bretano.
Vervoerservice ANWB AutoMaatje
Inwoners die (tijdelijk) minder mobiel zijn en voor vervoer afhankelijk zijn van anderen, kunnen gebruikmaken van de vervoerservice ANWB AutoMaatje. Deze vervoerservice biedt vervoer voor korte afstanden aan tegen een lage vergoeding. Meer informatie over hoe AutoMaatje werkt, hoe u een rit aanvraagt en wat het kost vindt u op de pagina Vervoerservice ANWB AutoMaatje.
Vrijwilligers van Amstelveenvoorelkaar
Team Amstelveenvoorelkaar zet vrijwilligers in zodat Amstelveense ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk op een prettige manier zelfstandig kunnen blijven wonen. Vrijwilligers van Team Amstelveenvoorelkaar bieden hulp bij de boodschappen, hulp bij vervoer en sociaal contact. Kijkt u op de website voor een overzicht van vrijwilligerswerk in de buurt.
Wilt u meer lezen over Amstelveenvoorelkaar? Dat kan op de website van Amstelveenvoorelkaar.
Amstelveenloket
Kunt u zelf onvoldoende regelen voor uw vervoer? Vraag dan informatie aan bij het Amstelveenloket. Voor vervoer om uw sociale contacten te onderhouden, om te winkelen of om naar de kerk gaan is regiovervoer een mogelijkheid. Ondervindt u meer problemen bij het verplaatsen in de nabije omgeving van uw woning? Dan kan een individuele vervoersvoorziening uitkomst bieden, zoals een scootmobiel of een driewielfiets. Voor meer informatie kijkt u op de pagina Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo-melding).