Jeugdhulp Dyslexie aanvragen
Algemeen
Heeft uw kind op school ernstige lees- en/of spellingsproblemen? Bespreek dit met de leerkracht en intern begeleider. Als meer hulp nodig is dan de school kan bieden, kan de school uw kind aanmelden voor jeugdhulp bij ernstige dyslexie.
Dit moet u weten
Jeugdhulp bij ernstige dyslexie is bedoeld voor kinderen met ernstige leesproblemen waarvoor extra ondersteuning op school niet voldoende is. De aanmelding verloopt altijd via de intern begeleider van de basisschool, in samenwerking met u als gezaghebbende ouder/verzorger.
Deze hulp is alleen beschikbaar onder duidelijke voorwaarden. De intern begeleider weet aan welke eisen de aanmelding moet voldoen en kan u hierover informeren.
Voor wie jeugdhulp Dyslexie is bedoeld
Jeugdhulp bij dyslexie is bedoeld voor basisschoolleerlingen die tot de 10% zwakst scorende kinderen behoren op het gebied van lezen én bij wie de hardnekkigheid van de leesproblemen is aangetoond. De gemeente beoordeelt de aanvraag aan de hand van het landelijk Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling.
Na uw aanvraag
Na de aanmelding door school controleert de gemeente of de informatie compleet is. Als het nodig is, nemen wij contact op met school voor verduidelijking of aanvullende gegevens.
Daarna ontvangen de gezaghebbende ouder(s)/verzorger(s) een link naar een online aanvraagformulier. Hierin vult u persoonlijke gegevens in en kiest u een jeugdhulpaanbieder voor het dyslexieonderzoek. Zodra het formulier is ingediend, spreken we van een officiële aanvraag.
U ontvangt een ontvangstbevestiging, waarin staat welke stappen volgen. We nemen contact op als we nog informatie nodig hebben en informeren u daarna over het vervolg en de mogelijkheden.
Anders regelen
Lukt het niet om het aanvraagformulier online in te vullen? De medewerkers van het Sociaal loket helpen u graag verder, ook met andere vragen op het gebied van zorg en ondersteuning.
Aanvullende hulp en advies
Bij de gesprekken met jeugdhulpverleners mag uw kind altijd iemand meenemen, zoals een familielid of vriend. Soms is het fijn om iemand erbij te hebben die kan meeluisteren of meedenken over de juiste zorg of hulp.
Heeft u behoefte aan onafhankelijk advies? Neem contact op met de cliëntondersteuners van MEE Dichtbij via telefoonnummer 020 512 72 72. Deze hulp is gratis.